Nieuw: u aangeboden in groepspraktijk kinesitherapie Valerie Pauwels !

Kaakgewrichtsdysfunctie en kauwproblematiek

Kaakgewrichtsdysfunctie betekent dat de scharnierende verbinding tussen het bovenste en onderste kaakgewricht niet goed functioneert.
Dit kan zich uiten in pijn in de kaak, krakende gewrichten, blokkeringen, mond die beperkt open kan, tandpijn, hoofdpijn en andere heel diverse symptomen. Te sterk gespannen spieren, stress, tandenknarsen, letsels en zelfs trauma’s behoren tot de factoren die het ontstaan van dit syndroom kunnen verklaren.
De aanpak van deze problematiek is vaak multidisciplinair. Er komt een tandarts bij kijken, een huisarts, soms een psycholoog , een kinesist en in laatste instantie een chirurg.
Als kinesist kunnen we ervoor zorgen dat er ontspanning ontstaat van de kaken. Wat kunnen we doen? Het leren rusten van het gewricht en verandering van bepaalde gewoonten (voeding, zenuwtics, verminderen van stress enz.) gevolgd door manuele handelingen in combinatie met oefeningen en massages om de spieren te ontspannen en de gewrichten soepeler te maken.

Beweging aangeboden op maat!

In groep:
Rugschool/Pilates:
dinsdag 20u30-21u30, woensdag 10u00-11u00
Bootcamp/workout: 20u00 – 21u00
Individueel
Start to move
Bootcamp/workout
Individueel bewegingsprogramma

Oncologische revalidatie

Aangeboden op maat: eigen doelen nastreven
Oefentherapie:
  • graded activity
  • Krachttraining
  • Conditie opbouw
  • Aquatherapie

Manuele therapie:
  • Manuele lymfedrainage
  • Littekenbehandeling
  • Relaxatietherapie en ontspanning

Bewegingscoaching

Er wordt persoonlijke begeleiding gegeven om te starten met bewegen rekening houdend met aanwezige klachten en beginniveau. Op een gevarieerde manier komen we samen tot de bewegingsdoelen die op voorhand samen vastgesteld worden.


Contacteer ons voor meer info.

Tel.: 09 377 15 19
GSM.: 0476 330 474

Arisdonk 108 A
9950 Waarschoot